Over Yoga Bala

Yoga Bala is de naam waaronder ik, Regina Heida, mijn hatha yogalessen volgens de Kashmirmethode geeft. Yoga Bala betekent kort gezegd energie of kracht van yoga. Met deze naam verwijs ik niet alleen naar het gegeven dat yoga nieuwe energie en kracht geeft, maar ook naar de mogelijkheid om via yoga je bewust te worden van bredere energetische principes.

 

De tweede betekenis van Bala is kind. In het jonge kind is de levendige, zuivere Zelfkern nog puur en ongevormd aanwezig. Door het beoefenen van yoga kun je jezelf (weer leren) verbinden met deze innerlijke, onbegrensde bron van energie en eenheid die altijd is.

 

Regina Heida (1970)

Ik sta vol enthousiasme en energie in het leven. In 1987 ben ik in aanraking gekomen met yoga en was verrast over het effect van yoga. De positieve ervaringen die ik met yoga heb, wil ik graag overbrengen op anderen. Ik richt mij op de deconditionering van en het in balans brengen van het lichaam en het vergroten van de vitaliteit. Lesgeven vindt ik een stimulerende en inspirerende ervaring, waar niet alleen de cursisten maar ook ik zelf steeds weer van leer.

 

Ik heb de vierjarige hathayoga docenten opleiding bij de Yoga Academie Nederland in Amsterdam (diploma juli 2004) gevolgd en ben aangesloten bij de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland. In november 2005 heb ik de kinderyoga training gedaan bij Helen Purperhart (Jip & Jan) in Almere. In juli 2011 slaagde ik voor de opleiding Holistische kinderyoga bij Arterre in Nijmegen. Door continue diverse bijscholingen op het gebied van yoga en alternatieve therapieën te volgen, kan ik mensen ondersteunen op intuïtief gebied, persoonlijke ontwikkeling en zelfgenezing.

 

Referenties

Ravelijn, Dag van de mantelzorg in Qi-Amersfoort, 12 november 2010

Pabo Hogeschool Helicon, Zeist, oktober 2011

Bahá’í jeugdgroep, 12 juni 2013

Mgr. Blom Stichting, Amersfoort, maart- april 2014 en maart-april 2016

Privé-opdracht, Amersfoort, 2 juli 2016 voor supervisie-intervisiegroep Academie Pscyhodynamica Scherpenzeel

Bahá’í kinderklas,15 februari 2017

Openbare Jenaplan School De Bieshaar, Hoogland; keuzecursus kinderyoga, januari - juni 2017

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang de leukste nieuwtjes van Yoga Bala.

Om te kijken of yoga iets voor je is, kun je hier een gratis proefles aanvragen. Uiteraard kunt je ook telefonisch contact opnemen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wil je liever geen les in een groep, of heb je een speciale hulpvraag, dan kun je hier een gratis intakegesprek aanvragen.