Over Yoga Bala

Yoga Bala is de naam waaronder ik, Regina Heida, mijn individuele begeleiding, consulten en hatha yogalessen volgens de Kashmirmethode geef. Yoga Bala betekent kort gezegd energie of kracht van yoga. Met deze naam verwijs ik niet alleen naar het gegeven dat yoga nieuwe energie en kracht geeft, maar ook naar de mogelijkheid om via yoga je bewust te worden van bredere energetische principes.

 

De tweede betekenis van Bala is kind. In het jonge kind is de levendige, zuivere Zelfkern nog vrij puur en ongevormd aanwezig. Door het beoefenen van yoga kun je jezelf (weer leren) verbinden met deze innerlijke, onbegrensde bron van energie en eenheid die altijd is.

 

Regina Heida (1970)

Ik sta vol enthousiasme en energie in het leven. In 1987 ben ik in aanraking gekomen met yoga en was verrast over het effect van yoga. De positieve ervaringen die ik met yoga heb, wil ik graag overbrengen op anderen. Kern van mijn diensten vormt mijn interesse in het fenomeen stress. Wat is het? Hoe ontstaat het in het lichaam en in de geest en hoe kun je er mee omgaan? Hoe kun je (leren) ontspannen in tijden van spanning of hoe kun je stressrespons stoppen of verminderen wanneer het lichaam en geest te veel belast zijn (geweest) door overweldigende ervaringen, angst en onmacht. Ik richt mij op het in balans brengen van het lichaam en het vergroten van de vitaliteit, (creatie-)kracht, talenten en kwaliteiten. Ik ben leverancier van nieuwe energie en energieverandering van binnen uit. Ontwikkeling van je Zelf, je competenties, je bewustzijn moet namelijk in praktijk gebeuren. Met denken alleen kom je er niet. Lesgeven vindt ik daarom een stimulerende en inspirerende ervaring, waar niet alleen de cursisten maar ook ik zelf steeds weer van leer. Met de vrijheid van een eigen onderneming doe ik iets wat mijn ziel voedt, wat ik leuk vind en combineer ik mijn rollen, missie en visie met elkaar.

 

Ik heb de vierjarige hathayoga docenten opleiding bij de Yoga Academie Nederland in Amsterdam (diploma juli 2004) gevolgd en ben aangesloten bij de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland  http://www.yoganederland.nl. In november 2005 heb ik de kinderyoga training gedaan bij Helen Purperhart (Jip & Jan) in Almere. In juli 2011 slaagde ik voor de opleiding Holistische kinderyoga bij Arterre in Nijmegen. Elk jaar school ik mij bij in Yoga en yoga gerelateerde onderwerpen. 

 

Ik vind het gedrag van mensen interessant; observeer altijd de emotionele, sociale en psychologische relaties. Ik maak mij druk om wat ik zie gebeuren in de maatschappij, binnen families, gezinnen en bij geboortes. Ik werk vanuit mijn persoonlijke ervaring met relationeel (complex-) trauma, hechtingsproblematieken en ontwikkelings-/gedragsproblemen met het accent op kennis over de pre-, peri en postnatale psychologie. Al mijn diensten zijn ontstaan vanuit mijn nieuwsgierigheid, creativiteit en de wens om gevoel en verstand in mijn leven in balans te brengen. Om de gezonde en beschadigde delen in mijn lichaam weer tot eenheid te kunnen verbinden. Om mensen bewust te maken dat niet alles wat ze denken te zien, waar is. Dat veel onzichtbaar blijft, dat binnen en buitenwereld soms heel veel van elkaar kunnen verschillen totdat je het voelbaar maakt en in handelen omzet. Aansluiten bij waar ik en jij blij van worden, bij wat ik en jij wel willen en kunnen.

 

Daarnaast heb ik veel opleidingen en cursussen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit gevolgd die ik samenbreng in mijn diensten. Ik heb zelf vele methoden onderzocht en integreer deze kennis en vaardigheden in mijn manier van werken. Ik heb mijn verdiept in hooggevoeligheid en (hoog-)begaafdheid.

 

Referenties

Holistisch Hoogland, therapeutencollectief in Hoogland, 2006-2010

Ravelijn, Dag van de mantelzorg in Qi-Amersfoort, 12 november 2010

Pabo Hogeschool Helicon, Zeist, oktober 2011

Bahá’í jeugdgroep, 12 juni 2013

Mgr. Blom Stichting, Amersfoort, maart- april 2014 en maart-april 2016

Privé-opdracht, Amersfoort, 2 juli 2016 voor supervisie-intervisiegroep Academie Pscyhodynamica Scherpenzeel

Bahá’í kinderklas,15 februari 2017

Openbare Jenaplan School De Bieshaar, Hoogland; keuzecursus kinderyoga, januari - juni 2017

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang de leukste nieuwtjes van Yoga Bala.

Om te kijken of yoga iets voor je is, kun je hier een gratis proefles aanvragen. Uiteraard kunt je ook telefonisch contact opnemen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wil je liever geen les in een groep, of heb je een speciale hulpvraag, dan kun je hier een gratis intakegesprek aanvragen.