Yoga voor volwassenen

De yogalessen zijn bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die belangstelling heeft of wil kennismaken met hatha yoga. Je kunt yoga doen met of zonder specifieke (medische) redenen, ongeacht je leeftijd of ervaring. Ook mensen met yoga-ervaring kunnen nieuwe aspecten ontdekken door mijn benadering van de yoga met de Kashmirmethode als uitgangspunt. Je kunt vanuit (spirituele) interesse komen of vanuit een probleem of klacht. Yoga kan deze verminderen maar is geen tovermiddel dat ongemakken en ziektes doet verdwijnen. Het is daarom van belang als je twijfelt te overleggen met je (huis-)arts.

 

Wat kun je verwachten in een yogales?

Een les is opgebouwd uit verschillende oefeningen: adem-, balans-, concentratie-, ontspannings-, stilteoefeningen en asana's. We richten ons daarbij op tastgewaarwordingen en op het vrijmaken van bepaalde plaatsen in de wervelkolom en het lichaam waar regelmatig de energie stagneert. Om de uitwerking van een oefening te observeren sluiten we meestal onze ogen, waardoor we stil en (mindful) aandachtig kunnen zijn bij de signalen die het lichaam ons geeft.

 

Wat leer je?

Je leert jezelf kennen met je mogelijkheden en onmogelijkheden. Door het beoefenen van asana┬┤s (houdingen) word je je bewust van verschillen als spanning en ontspanning, zwaar en licht, links en rechts, koud en warm enzovoort. Je leert het lichaam te ontspannen, waardoor het soepeler wordt. Je versterkt je lichaam en stelt het in staat om zich te herstellen. Ook je concentratie verbetert. Ik nodig je uit om dit te leren.

Blijf op de hoogte en ontvang de leukste nieuwtjes van Yoga Bala.

Om te kijken of yoga iets voor je is, kun je hier een gratis proefles aanvragen. Uiteraard kunt je ook telefonisch contact opnemen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wil je liever geen les in een groep, of heb je een speciale hulpvraag, dan kun je hier een gratis intakegesprek aanvragen.