Energie van Yoga

We hebben het druk tegenwoordig. We komen steeds meer onder spanning te staan op het werk, privé en in de maatschappij. We leven in een wereld vol met competitie, eisen en verplichtingen. Onze bewegingen neigen bovendien steeds meer naar eenzijdigheid. Bovendien kunnen onze zintuigen en zenuwstelsel overprikkeld raken door de enorme hoeveelheid informatie die we dagelijks via schermen, reclame, kranten en e-mails, maar ook door onze bezigheden binnen krijgen. We hebben geen idee wat en hoeveel andere voor het lichaam belastende (milieu-)factoren daar nog eens bij komen. Je lichaam moet het maar blijven doen...

 

We staan vaak ook ver weg van onze gevoelens en zijn ons er over het algemeen niet duidelijk bewust van. Voelen is een kunst apart, maar dat doe je niet zomaar. Of we willen of niet, we worden ook al jong geconditioneerd door onze ouders en de samenleving, zonder dat we vaak beseffen welke invloed dat op onsZelf en het lichaam heeft. Ook negatieve geboorte-ervaringen en early life stress zoals gepest worden, verwaarlozing, kindermishandeling, opgroeien in armoede of een (v)echtscheiding kunnen stress opleveren. Dit is schadelijk voor de fysieke en mentale ontwikkeling van jou vroeger of voor je kind nu. Hebben er ingrijpende levensgebeurtenissen plaats gevonden, dan nemen we of krijgen we vaak niet de tijd om deze (op je eigen manier) te verwerken. Wat je ook doet, je bouwt innerlijke spanning op….

 

Door deze fysieke, mentale en emotionele (onbewuste) stress kunnen in ons lichaam blokkades ontstaan en de energie kan niet meer vrij doorstromen. Ziektes en ongemakken zijn vaak het gevolg. Je vraagt je dan af: Hoe blijf of word ik (weer) energiek? Het beoefenen van yoga en lichaamsgerichte coachingkan één manier zijn…….!

 

Het is niet eenvoudig uit te leggen wat yoga en  lichaamsgerichte coaching is en wat het voor je kan doen. Slechts in het zelf ervaren zitten de antwoorden verstopt om wel of niet van het effect van yoga en lichaamsgerichte werkvormen overtuigd te raken. Wil jij in je huidige situatie daarom eens stilstaan bij wat jou beweegt, niet alleen fysiek, maar misschien ook mentaal, emotioneel of spiritueel ervaar dan de energie van yoga!!

 

Mijn lessen zijn in een rustig tempo, eenvoudig, niet gericht op prestatie, uiterlijk, snelheid en hoeveelheid. De les wordt vanuit een innerlijk referentiekader opgebouwd. Geen ingewikkelde houdingen of riskante series. maar bewegen op een zachte mindfull manier. Mijn yoga gaat uit van wat er in de groep of in jou gebeurd.

 

Als je nieuwsgierigheid is gewekt en je zou het wel eens willen proberen, volg dan eens een (proef-)les bij Yoga Bala. Onder het kopje contact lees je hoe dat gaat of meld je aan via de knop gratis proefles of intake aanvragen.

 

Let op! Per 1 september 2020 geef ik geen wekelijkse groepslessen meer. Na 16 jaar veel mooie mensen ontmoet te hebben, ga ik mijn ervaringen en kwaliteiten inzetten in het individueel begeleiden, informeren en adviseren van jou bij diverse hulpvragen rondom stress, pijn en trauma en lichaamsreacties. In de loop van 2020 zal deze site niet meer vigerend zijn. Je kunt dan de laatste informatie vinden op www.jewijzelichaam.nl.

 

Blijf op de hoogte en ontvang de leukste nieuwtjes van Yoga Bala.

Om te kijken of yoga iets voor je is, kun je hier een gratis proefles aanvragen. Uiteraard kunt je ook telefonisch contact opnemen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wil je liever geen les in een groep, of heb je een speciale hulpvraag, dan kun je hier een gratis intakegesprek aanvragen.