Yoga-relaxmoment voor kids

Waar is het moment voor even niets te doen, te rusten, stilte te zoeken buiten en in jezelf. Of te ontdekken wie jij bent of wat het leven nog meer inhoud? Een moment om helemaal te (leren) ontspannen of voor jezelf te zorgen als iets niet lekker gaat. Gewoon omdat je het fijn vindt of dat je je leventje nog blijer en leuker wilt maken.

Op school heb je het druk, buiten school is er veel te doen, volle agenda. Je moet voldoen aan veel eisen en er zijn veel prikkels. Hoe ervaar jij je zelf? Waar wil jij een grens trekken en hoe doe je dat? Wat gebeurt er eigenlijk en hoe doe je er iets aan?

Met het yoga-relaxmoment van 30 minuten wil ik hier op inspelen, naast of los van wekelijkse kinderyogalessen.

 

Voor je ouders/verzorgers:

Je kind kan zelf aangeven waar ze over wil spreken; thema’s of probleempjes in het hoofd, hart of lichaam. Dat kan van alles zijn. Iets dat voor hun gevoel vanzelf gebeurt in het lichaam (nachtmerries, pijntjes, in bed plassen) of ontstaat met andere kinderen (pesten, leuk spelen). Waar het graag hulp in wil krijgen (bijvoorbeeld bij druk gedrag, angsten, driftbuien, nare gevoelens, buikpijn, vol hoofd, niet goed kunnen slapen), iets met je geheugen en concentratie, of zaken waar ze over willen filosoferen (Is er meer dan het heelal e.d.), en ook stress voor toetsen.

 

Groter worden en ontwikkelen is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend. Niet als je misschien dingen niet zo goed kan als anderen. Of veel naar de dokter moet of veel pijn heb. Nog lasiger is het als je heel gevoelig bent en aanvoelt dat andere mensen verdrietig zijn, of bang. Soms zit je vast in een situatie waar je niets aan kunt doen: je ouders gaan scheiden, mensen in een ziekenhuis gaan goed bedoeld over je grens heen of je maakt verveldende dingen mee in je leven.

 

Je kind kan ook gewoon komen omdat het allemaal even genoeg is en het fijn vindt om te ontspannen, los te laten en op te laden.

 

Kinderyogatruckjes en tips (die ook in de wekelijkse kinderyogales aangereikt worden) kunnen zo per kind herhaald en geoefend worden of preciezer afgestemd worden. Dit heeft een laagdrempelige vorm en vindt plaats buiten een therapeutische setting op huis-tuin-en keuken niveau. Je kind mag experimenteren met massages ontvangen, ontspanningstechnieken toepassen, yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen en tips. Het kan muziek uitzoeken voor thuis of ontspanningsverhalen en affirmaties/filosofietje, alles is goed. Ze mogen het in een veilige setting aangeven.

 

In een eventueel oudergesprek kun je tips en informatie krijgen die te maken hebben met het opvoeden van een onrustig kind. Door zelf te ontwikkelen in kennis en ervaring kun je je kind helpen om anders tegen de dingen aan te kijken.

 

Kosten:

Eerste kennismaking/intake is 7,50 euro voor 20 - 30 minuten thuis of in een gehuurde ruimte. Vervolgafspraken kosten 17,50 euro per 30 minuten bij je thuis. Op een andere locatie moet ik de huurprijs doorberekenen en zal de prijs rond de tien euro hoger zijn. Indien mijn gezinsagenda het toelaat, kan ik ook s’ avonds afspreken. Een telefonisch consult kost 12,50 per half uur.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang de leukste nieuwtjes van Yoga Bala.

Om te kijken of yoga iets voor je is, kun je hier een gratis proefles aanvragen. Uiteraard kunt je ook telefonisch contact opnemen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wil je liever geen les in een groep, of heb je een speciale hulpvraag, dan kun je hier een gratis intakegesprek aanvragen.