Yogatherapie en coaching

Hoe langer ik yoga geef hoe duidelijker het voor mij wordt. Als onderliggende emoties en gevoelens niet worden opgelost dan wordt het ervaren ongemak ook nooit helemaal oplost. Het leven blijft spiegelen en herensceneren door de generaties en tijd heen.

Ik heb mij de laatste jaren gericht op (trauma-)sensitive yoga, op (pijnbestrijdings-) technieken en op tools om ontwikkelingsfasen die het lichaam bewust of onbewust overslaat weer aan te gaan. Aan manieren om conditioneringen, dieptespanningen en reactie-gedragspatronen bewust te worden door contact te maken met het lichaam. Het blijft het meest effectief om een probleem aan te pakken daar waar het is ontstaan is zodat het voorgoed verdwijnt en zich niet verplaatst in je binnen- en buitenwereld. Plezier, humor, liefde, aandacht en fijne stilte blijven hierdoor in het leven een plek houden en maken het lichaam tot een energieke plek die ruimte biedt aan je Zelf!

 

Yoga kan therapeutisch werken en wordt steeds meer ingezet als therapie. De therapeutische toepassingen zijn ontwikkelt vanuit de Hatha Yoga.

Yoga kan helpen bij:

 

• Preventie;

• Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, schouderpijn, hernia, ischias, bekkenklachten, maar ook klachten in

   de armen en benen die komen vanuit de wervelkolom;

• Stress gerelateerde klachten: ademhalingsstoornissen, hyperventilatie, vermoeidheid, burn-out en dergelijke;

• Psycho-somatische klachten; SOLK (= somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten), fybromyalgie, Prikkelbare darm syndroom en dergelijke.

• Emotionele klachten: faalangst, eetstoornis, slaapklachtenPreventie;

• Corrigeren van de lichaamshouding

• Enkelvoudig of complex trauma

• Gebrek aan zelfvertrouwen/zelfwaardering

• Bij Hoogsensitiviteit

• Bij dilemma’s en verwarring

 

Ik werk persoonsgericht en op de onderliggende oorzaak van je klacht, probleem of dilemma. Nare, stressvolle en traumatische ervaringen zorgen voor onverdraaglijke sensaties, waarbij het zenuwstelsel overspoeld kan raken. Ik help je om je zenuwstelsel tot rust te brengen en in een staat te komen waarin herstel en contact mogelijk wordt, waar je intuitie je verder brengt. Waar je bewust wordt van je lichaam en je Zelf. Ik kijk door (levens-)ervaring op een hele ander manier naar je hulpvragen. Ik begin daarom blanco zonder te beginnen vanuit een classificatie of diagnostische systeem of modellen. Er zijn vele ideen, methodes en denkwijzen, maar allemaal zijn we mens en onderhevig aan dezelfde wetmatigheden op lichamelijk en geestelijk niveau. Ook kan ik op andere niveaus open naar het moment kijken, waar jij nu staat. Door mijn betrokkenheid leef ik (een tijdje) met je mee en heb contact met wat jij ervaart. Tegelijk weet ik ook afstand te nemen om zonder oordeel te bekijken wat nodig is om je krachtig te spiegelen en te confronteren. Ik blijf staan, zodat we samen in helder voelen door patronen, weerstanden heen kunnen komen. Samen de negativiteit van je gedachtes en innerlijke stemmetjes kunnen aangaan en door beperkingen van je gebrek aan levenskracht en energie heen kunnen breken? Onderdeel vormt het eerlijk naar jezelf kijken en ook de positieve als de negatieve aspecten van jezelf en je situatie te aanvaarden in veiligheid, in ontspanning en met humor.

 

Na een telefonische kennismaking stuur ik je een intakeformulier waarin we nagaan welke wensen en doelstellingen je hebt. En welke hulpvraag of -vragen aan de orde zijn. In een eerste consult kijken we naar de informatie uit het intakeformulier en stellen we een beginpunt/meting vast. Na het eerste consult doe ik een voorstel voor een behandelplan. Dat behandelplan nemen we telefonisch of in een consult door. Ik verwacht van je dat je ook zelf (een aantal keren per week) thuis zult oefenen. Na een aantal weken volgt er een vervolgconsult.

 

Blijf op de hoogte en ontvang de leukste nieuwtjes van Yoga Bala.

Om te kijken of yoga iets voor je is, kun je hier een gratis proefles aanvragen. Uiteraard kunt je ook telefonisch contact opnemen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Wil je liever geen les in een groep, of heb je een speciale hulpvraag, dan kun je hier een gratis intakegesprek aanvragen.